Ingredientai

Aromato ir skonio stiprikliai
Aromato ir skonio stiprikliai (mononatrio glutamatas, dinatrio inozinatas, dinatrio guanilatas) – medžiagos suteikiančios arba sustiprinančios maisto produkto esamą skonį ir/ar aromatą. Pastaruoju metu daug diskusijų sukeliantis natrio glutamatas yra vienas iš šių priedų. Jis sustiprina vadinamąjį umami skonį (kartais vadinamą grybų, sultinio poskonį) ir jo kiekis maisto produktuose yra ribojamas ES normatyvais. Natrio glutamatas naudojamas mėsos produktuose, sojos gaminiuose, padažuose, sausuose sultiniuose, sriubose, tačiau dėl neigiamo požiūrio didelė dalis gamintojų skonio stipriklių atsisako. Tačiau natrio glutamatas maiste susidaro ir natūraliu būdu, jo gausu azijietiškos virtuvės valgiuose. UAB Suslavičius-FELIX kečupai ir pomidorų padažai gaminami be jokių aromato ir skonio stipriklių.
Antioksidantai
Antioksidantai (kalcio dinatrio EDTA, natrio metabisulfitas) apsaugo produktus nuo gedimo, kurį sukelia oksidacijos procesai, tokiu būdu prailginą jų vartojimo terminą. Plačiai žinomas įvairių vaisių ar daržovių tamsėjimas veikiant deguoniui (pvz. vienas populiariausių antioksidanto poveikio pavyzdžių yra citrinos rūgšties dėjimas į bulvių tešlą cepelinams, kad ji netamsėtų). Antioksidantai dažnai naudojami riebalų turinčiuose produktuose, kad apsaugoti nuo pastarųjų oksidacijos ir skonio pablogėjimo. UAB Suslavičius-FELIX kečupai ir pomidorų padažai gaminami be antioksidantų.

Eiti prie įrankių juostos