Ingredientai

Cukrus
Cukrus – vandenyje tirpstantis saldus disacharidas (sacharozė), dažniausiai gaminamas iš cukrinių runkelių, cukrašvendrių, žinomiausias šių dienų natūralus saldaus skonio šaltinis. Šiandien cukrus priskiriamas prie pagrindinių maisto produktų ir yra plačiai naudojamas. Mūsų kraštuose pagrindinė cukraus gavybos žaliava yra cukriniai runkeliai (turintys apie 17-20 proc. cukraus), šiltuose kraštuose cukranendrės. Klaidingai manoma, kad rudas cukrus sveikiau už baltą. Rudas cukrus yra rudas, todėl kad yra mažiau išvalytas arba jame yra melasos, todėl sudėtis nuo balto cukraus skiriasi nereikšmingai. Ir rudas, ir baltas cukrus yra tik energijos šaltinis ir neturi nei vitaminų, nei mineralinių ir balastinių medžiagų. Per didelis cukraus kiekis gali būti viršsvorio priežastimi, nes dėl cukraus gautas energijos perteklius žmogaus organizme paverčiamas riebalais. Kečupai ir pomidorų padažai yra mažai kaloringi produktai. Priklausomai nuo rūšies ir skonio profilio cukraus kiekis juose svyruoja maždaug nuo 1 iki 10proc. 2015 metais Suslavičius-Felix pateikė rinkai kečupą su 30 proc. sumažintais cukraus ir druskos kiekiais.

Eiti prie įrankių juostos