Ingredientai

Dažikliai
Dažikliai (paprikų ekstraktas, beta-karotenas, sulfitinė amoniakinė karamelė) – medžiagos, suteikiančios produktui spalvą. Dažikliais laikomi preparatai iš natūralių žaliavų fiziniu ar cheminiu būdu išgaunant pigmentus su atitinkamomis charakteristikomis arba sintetinami dirbtinai. Pomidorų padažuose ir kečupuose jokie dažikliai neleidžiami ir nenaudojami.
Druska
Druska – paprastai maistui naudojama druska (gali būti vadinama valgomoji druska) natrio chloridas. Žmonija naudoja druską maistui skaninti jau daugiau kaip 10000 metų. Tai sūraus skonio junginys gaunamas garinant jūros vandenį (jūros druska) arba akmens druska, gaunama kasant ją karjeruose ar šachtose. Manoma, kad gausiai vartojama druska įtakoja kraujospūdžio pakitimus žmogaus organizme, todėl pasaulinės sveikatos organizacijos rekomenduoja ją riboti. Visgi tuo pat metu pripažinta, kad druska būtina siekiant užtikrinti skysčių balansą organizme ir kontroliuoti raumenų bei nervų darbą. Kečupuose ir pomidorų padažuose yra apie 1-2 proc. druskos. 2015 metais Suslavičius-Felix pateikė rinkai kečupą su 30 proc. sumažintais cukraus ir druskos kiekiais.

Eiti prie įrankių juostos