Ingredientai

Gliukozės ar fruktozės sirupas
Gliukozės ar fruktozės sirupas - koncentruotas išvalytas maistinių sacharidų, gautų iš krakmolo, vandeninis tirpalas. Tai bespalvis ar gelsvai balkšvų atspalvių klampus skystis, angliavandenių koncentracija jame būna nuo 40-80 proc. Tokiais sirupais dalinai keičiamas cukrus, norint gauti specifinę padažo konsistenciją. Pavadinimas (gliukozės, fruktozės ar gliukozės-fruktozės sirupas) nustatomas pagal pagrindinio vyraujančio sacharido pavadinimą. Kadangi gliukozė nėra labai saldi, tai fruktozės arba fruktozės-gliukozės sirupai yra saldesni nei gliukozės sirupai. Šie sirupai gali būti naudojami ne tik padažuose, bet ir uogienėse, gėrimuose, desertams, saldiems padažams ir t.t.

Eiti prie įrankių juostos