Ingredientai

Likopenas
Likopenas – tai natūrali medžiaga, esanti raudonuose vaisiuose ir daržovėse, antioksidantas, karotinoidas, kuris suteikia augalams raudoną spalvą. Pastaruoju metu atlikta ir paskelbta daug tyrimų dėl šios medžiagos profilaktinio poveikio prieš onkologinius susirgimus, ypač prieš prostatos vėžį. Šviežiuose pomidoruose karotinoidų yra nedideli kiekiai, tačiau šiuos vaisius termiškai apdorojant likopeno padaugėja 10 kartų. Todėl rekomenduojama kasdien vartoti pomidorų padažų, kečupų ar pomidorų sulčių, kur šio antioksidanto yra maksimalūs kiekiai. Suslavičiaus kečupuose likopeno yra apie 11mg 100g produkto. Šis likopenas yra ne pridėtinis, o iš pomidorų, kadangi kečupuose ir pomidorų padažuose bet kokie dažikliai yra draudžiami ir jų papildomai nededama.
Eiti prie įrankių juostos