Ingredientai

Kietiklis
Kietiklis (kalcio chloridas) – padeda išlaikyti vaisių ar daržovių žievės stangrumą bei trapumą, skatina želatinizavimą, sukelia ar sustiprina stingimą. Kažkokio pašalinio poveikio žmogaus organizmui nėra nustatyta.
Konservantai
Konservantai – tai cheminės medžiagos, prailginančios produkto vartojimo laiką, nes stabdo mikroorganizmų vystymąsi ir jų sukeliamą gedimą. Dažniausiai naudojami konservantai sorbo, benzoinės ir sulfitinės rūgščių druskos (natrio benzoatas, kalio sorbatas, sulfitai), taip pat nitritai, nitratai. Konservantų naudojimą maiste nustato ir tvirtina ES maisto saugos institucijos. Naudotini šių priedų kiekiai leidžiami tik atlikus išsamius tyrimus ir nustačius nekenksmingą dozuotę žmogui vartojant net nepagrįstai didelius atitinkamo produkto kiekius. Nustatytas konservanto kiekis produkte yra griežtai reglamentuojamas ir pastoviai tikrinamas laboratorijose. UAB Suslavičius-FELIX kečupai ir pomidorų padažai gaminami be konservantų.
Kvapiosios medžiagos
Kvapiosios medžiagos – tai 30-50, o kartais daugiau kaip 100 tarpusavyje suderintų individualių komponentų mišinys, skirtas įvairiems maisto produktams, gėrimams, arbatai, tabako gaminiams aromatizuoti. Kvapiosios medžiagos gali būti natūralios arba sintetinės. Viena populiariausių - vanilinas. Kvapiosios medžiagos gali būti skysto ir miltelių pavidalu, dažniausiai dėl koncentruoto kvapo jų naudojami labai maži kiekiai 1-200g/100kg produkto. UAB Suslavičiius-FELIX gaminiuose naudojamos tik natūralios kvapiosios medžiagos.
Eiti prie įrankių juostos