Ingredientai

Baltymų hidrolizatai
Baltymų hidrolizatai – yra medžiagos gautos skaidantis baltymams, apdorojant juos rūgštimis, šarmais ar fermentais. Baltymai yra viena iš svarbiausių maistinių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmui. Jie įeina į ląstelių ir audinių sudėtį, jų pagalba formuojami ląstelių ir audinių griaučiai, reguliuojama normali organizmo veikla. Baltymų hidrolizatas gaminamas vykdant hidrolizės procesą, kurio metu ilgos baltymo grandinės suskyla į mažesnius peptidų fragmentus ir amino rūgštis. Baltymų hidrolizatai gali būti tiek gyvulinės (pvz. kiaulių odelių) kilmės, tiek ir augalinės (pvz. sojų) kilmės, pateikiami miltelių ar skystu pavidalu. Maisto pramonėje hidrolizatai naudojami kaip emulsikliai padažų, užtepų, mėsos ir žuvies dešrelių bei užkandžių gamyboje.

Eiti prie įrankių juostos